Din experienta altor voluntari

 

Mesaje primite de la elevi voluntari ai Asociatiei ASCENDENT (in anul scolar 2011-2012)

„Ce m-a determinat sa ma alatur echipei Ascendent? Intotdeauna mi-a placut sa ma implic in activitati extrascolare pentru a cunoaste oameni noi si pentru a simti ca fac parte dintr-un grup, ca imi dedic putin timp si pentru schimbari pozitive in comunitate. Experientele prin care am trecut ajutand copiii inscrisi in programul Asociatiei Ascendent m-au ajutat si pe mine in acelasi timp, pentru ca am invatat ce inseamna sa fii profesor, un model pe care cei mici sa-l urmeze si sa-l asculte si m-am dezvoltat pe plan personal. Am devenit mai rabdatoare si toleranta, intelegand, totodata, cand trebuie sa fiu ferma pentru a le arata copiilor unde au gresit. Am crescut si am invatat jucandu-ne, devenind o mare familie in care fiecare primea si oferea afectiune celor din jur.
In concluzie, ma bucur ca am fost alaturi de copiii de la Ascendent pana acum si astept cu nerabdare sa ii reintalnesc peste cativa ani, cand vor fi la liceu".

Andreea


"De la copil la tanar, de la tanar la batran si invers, toti putem imvata multe printr-un singur joc! Aceasta am invatat cu ajutorul Asociatiei Ascendent unde merg de ceva timp si alaturi de ei am invatat cata bucurie poti simiti cand faci un copil sa zambeasca si cata implicare, precizie si rabdare poate contine un proiect ....alaturi DE ASCENDENT unde se fac mult mai multe activitati si nu doar atat cursuri, activitati ecologice, aniversari si multe alte jocuri".

Hanna


"A fi voluntar ASCENDENT inseamna sa participi la educarea intr-un mod cat mai simplu a copiilor, prin ceea ce le place lor mai mult: prin joc. Nu intotdeauna un joc in sensul propriu al cuvantului ci, cateodata e necesar doar sa mentinem atmosfera de joc pentru a lucra cu copiii.
De aceea pentru a fi voluntar Ascendent e nevoie de foarte multa creativitate, dinamism, unitate. Nu stiam mai nimic din aceste lucruri inainte sau fiu voluntar si nu pot sa spun ca aveam aptitudini exceptionale dar, fiind o fire sociabila, intelegatoare atat fata de copii cat si fata de colegi, m-am alaturat echipei.
Si nu regret deoarece, alaturi de copiii, am invatat si eu foarte multe lucruri. Acum stiu ca pot invata ceva bun de la oricine, indiferent de varsta, ii inteleg mai bine pe cei mici, stiu ce inseamna un proiect, stiu ce inseamna lucrul in echipa si acum suntem cu totii prieteni".

Daniel


"Ajutati de coordonatori, ne-am responsabilizat si am invatat sa lucram cu cei mici, ca trebuie sa fim exemple pentru ei, sa ne ajutam unii pe altii si sa lucram in echipa. Aceste interactiuni, desi nu ne-am dat seama pe moment, isi vor pune in timp amprenta pe modul nostru de a gandi si percepe lucrurile, vor ramane ca amintiri placute in memorie si in acelasi timp ca relatii interpersonale de durata".

Andreea


"Dintre toate zilele saptamanii, cea de sambata este, de cand sunt voluntar in cadrul Asociatiei Ascendent, una care stiu ca va fi speciala.
O sa incep prin a vorbi de minunea voluntariatului. Pentru mine, inca din momentul in care am auzit de Ascendent de la o prietena care era voluntara in cadrul Asociatiei am stiut ca este locul potrivit. Familia Ascendent, asa cum am descoperit-o, m-a ajutat sa cresc ca si persoana asa cum nici nu mi-as fi imaginat. De la imaginea copiilor pentru care o vizita intr-un muzeu, urmata de un pranz intr-un restaurant reprezinta poate cea mai frumoasa excursioara a fragedei copilarii, pana la voluntarii dedicati care adora sa-i ajute pe cei mici sa picteze sau sa citeasca, chiar pot spune cu inima deschisa ca a fost cea mai bine organizata actiune de voluntariat la care am participat. Apreciez diversitatea actiunilor la care am luat parte.
Multumesc mult Ascendent"!

Andreea

 

Mesaj primit de la Nicoleta (medic, voluntar al Asociatiei ASCENDENT la lectiile de educatie pentru sanatate sustinute in scoli):

Mi-a facut multa placere sa ma reintorc intr-o sala de clasa si sa le vorbesc copiilor. Voluntariatul a fost o experienta interesanta, copiii au fost foarte curiosi si deschisi. Voi reveni oricand ma chemati si timpul imi permite.
Succes in continuare!


Mesaj primit de la Silvia (studenta voluntara ASCENDENT)

     Să fii voluntar este poate una dintre cele mai frumoase activităţi pe care le poţi face. Să îţi dedici din timpul tău, atât cât poţi, chiar şi câteva ore pe săptămână, pentru cei din jurul tău. Să asculţi cu sufletul problemele celor care au nevoie de tine şi să încerci să îi ajuţi.
    A fi volunatar la ASCENDENT înseamnă şi mai mult. Pentru mine este ca o aventură din care mereu învăţ câte ceva. Cum să fiu atentă la nevoile celorlalţi, cum să îi ascult cu adevărat şi să devenim prieteni. ASCENDENT este locul în care mă duc mereu cu plăcere, sunt copiii pe care mă bucur să îi văd, care mă întreabă ce fac şi cum au fost examenele, care îmi zâmbesc şi atunci ştiu că ceea ce fac contează.
Şi poate nu vom reuşi să schimbăm lumea pentru că mereu vor fi copiii săraci sau abuzaţi sau copiii care vor abandona şcoala, dar încercăm să schimbăm lumea mică din jurul nostru. Iar zâmbetele copiilor înseamnă că am reuşit!

Mesaj primit de la Ilie (elev voluntar in perioada 2009-2011)

Voluntariatul facut prin intermediul centrului ma ajuta sa-mi dezvolt cunostintele, sa invat lucruri care imi vor ajuta mai departe in viata, sa-midezvolt capacitatea de a gandi si nu in ultimul rand sa descopar toate talentele pe care le am si greselile care trebuie corectate.


Mesaj primit de la Ana Maria (elev voluntar in perioada 2010-2011)

 Voluntariatul in cadrul Ascendent-ului este o experienta frumoasa, palpitanta pentru mine, ocazia de-a ma afirma si de a-mi demonstra mie insami-si celor din jur-ca sunt capabila de a duce la bun sfarsit niste responsabilitati si indatoriri. Cel mai mult imi place faptul ca, participand la diversele activitati organizate de Ascendent (activitati ECO-preferatele mele, mentoratul, jocurile cu cei mici, cursurile de animatie si de public speaking, actiuni caritabile-donarea de hainute, carti, etc., famililor sarace, activitatile distractive pentru noi, bursierii, etc.), ies din monotonia vietii de zi cu zi, fac ceva diferit, special, ceva ce ma atrage si care este in acelasi timp si folositor (atat pentru mine, pentru educatia si viitorul meu, cat si pentru cei din jur-copiii care nu au multe posibilitati materiale).
Ana Maria

Mesaj primit de la Ioana (elev voluntar in perioada 2009-2011)

Voluntariatul făcut în cadrul asociaţiei m-a ajutat să-mi dezvolt abilităţile de a lucra cu copii, de a mă juca într-un mod educativ cu ei şi de a învăţa să-mi controlez răbdarea.Toate întâlnirile şi activităţile au fost mereu pline de spirit pozitiv şi mereu am plecat de acolo cu gânduri bune şi cu ceva surse de energie în plus. Aş îndruma pe oricine spre Asociaţia ASCENDENT şi mă bucur că am facut parte din ”echipă”.