Despre Asociatia ASCENDENT

 

 

 

Sa ne cunosti mai bine

 

Asociatia"Centrul de Studii si Programe pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale Comunitare-ASCENDENT" (Asociatia ASCENDENT) a fost infiintata in anul 2000. In anul 2002 Asociatia ASCENDENT a deschis "Centrul de zi pentru copii scolari" din localitatea 1 Decembrie - judetul Ilfov, iar in anul 2007 a fost deschis cel de al doilea centru de zi al asociatiei in judetul Ilfov. In februarie 2009 a fost infiintat al treilea centru educational al asociatiei in comuna Jilava, judetul Ilfov. In anul 2010 a fost deschis "Centrul de educatie si expresie" din Bucuresti. Toate centrele educationale ASCENDENT au o metodologie de lucru similara care pune accent pe invatarea prin joc.
In anul 2009, Asociatia ASCENDENT a dezvoltat programul de burse scolare in cadrul "Scolilor de Duminica ASCENDENT". In Bucuresti si judetul Ilfov au functionat 3 "Scoli de Duminica" in care au fost asistati copii si tineri cu performante scolare foarte bune.
In anul 2011 a fost dezvoltat in Bucuresti un nou program "Serviciul mobil de urgenta educationala ASCENDENT" care sprijina copii proveniti din familii fara adapost.
In vara anului 2012 a fost demarat cel mai nou proiect al asociatiei, "Scoala de voluntariat ASCENDENT" care va derula activitati in judetul Ilfov si Bucuresti.

 

Mai multe informatii privind proiectele si programele noastre le puteti gasi pe site-ul Asociatiei ASCENDENT: www.ascendent.org.ro


Misiunea Asociatiei ASCENDENT


Misiunea  Asociatiei "Centrul de Studii si Programe pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale Comunitare-ASCENDENT" (Asociatia ASCENDENT) este de a dezvolta un sistem de servicii sociale comunitare care sa actioneze in directia prevenirii si depasirii situatiilor de criza  in care se afla (sau s-ar putea afla) una sau mai multe persoane.

Viziunea asociatiei:

Asociatia ASCENDENT devine un furnizor central de servicii sociale comunitare (in judetul Ilfov si zonele invecinate) care completeaza sistemul public si implica direct comunitatea din care provin persoanele asistate.

Principalele valori  ale Asociatia ASCENDENT (conform statutului) sunt:

  • Autodeterminarea persoanelor asistate (proiectele noastre urmaresc autonomia persoanelor asistate si evitarea dependentei beneficiarilor de serviciile oferite);
  • Respectarea demnitatii persoanelor asistate social (este o conditie necesara si obligatorie pentru reusita procesului de reinsertie sociala in proiectele noastre)
  • Valorizarea persoanei asistate (valorizarea este principalul mijloc folosit de asociatie pentru a determina schimbarea la nivel personal)
  • Caracter comunitar pronuntat (beneficiarul final al proiectelor noastre trebuie sa fie comunitatea in asamblul ei)
  • Profesionalism si competenta in (angajatii si voluntarii asociatiei vor fi implicati numai in acele activitati pentru care sunt calificati si competenti)


Asociatia ASCENDENT este acredidata de Comisia de acreditare a furnizorilor de servicii sociale (din cadrul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale) pentru a realiza activitati de educatie, socializare si consiliere pentru copii de varsta scolara (in centre de zi pentru copii scolari si in centre de formare a abilitatilor de viata - "Scoli de Duminica").