Jurnalul Scolii de voluntariat

Aceasta pagina dorim sa fie un adevarat jurnal in imagini al activitatilor Scolii de voluntariat. Aici vom incerca sa postam in fiecare saptamana fotografii, vesti, scurte articole si putin din emotiile noastre...

Asteptam comentariile si parerile voastre!

 

 

Inainte de vacanta scolara elevii unei clase a X-a din Liceul Alexandru Ioan Cuza - Bucuresti impreuna cu profesoara diriginta au colectat haine si jucarii pentru beneficiarii Scolii de voluntariat ASCENDENT. Astfel s-a finalizat atelierul interactiv sustinut in liceu de voluntarii Asociatiei ASCENDENT in primavara anului 2013. Aceasta colaborare va continua si in anul scolar viitor.

 

 

 

Copii din Centrul ASCENDENT din comuna 1 Decembrie la sfarsit de an scolar 2013.

 

La fel ca in multe scoli din orasele si comunele civilizate ale UE, copiii din Scoala generala 1 Decembrie - Ilfov vin la scoala cu bicicleta. In fotografie sunt o parte din bicicletele care ii asteapta pe copii in curtea scolii.

 

Asociatia ASCENDENT si Scoala de voluntariat ASCENDENT au participat la cel mai mare eveniment destinat ONG-urilor din Romania, ONGFest - Targul economiei sociale 2013. Alaturi de peste 150 de ONG-uri din toata tara, Asociatia ASCENDENT si-a promovat la stand activitatile proprii de economie sociala (realizarea de tricouri personalizate in atelierul de imprimat al asociatiei, realizarea de insigne metalice personalizate si decorarea manuala a unor produse din sticla etc).

 

In cadrul festivalului, ne-am propus sa promovam proiectele asociatiei in fata celor 24.000 de persoane care au vizitat ONGFest 2013 pe parcursul celor trei zile, conform datelor comunicate de catre organizatori.

 

Pe parcursul festivalului am fost sprijiniti de voluntarii asociatiei. Ne-am bucurat sa avem alaturi de noi doua studente voluntare, care au fost cu cativa ani in urma,  in timpul liceului, eleve voluntare ale Scolii de Duminica ASCENDENT.

 

 

La ONGFest 2013 am primit si sprijinul mai multor elevi voluntari ai Scolii de voluntariat din comuna 1 Decembrie - Ilfov.

 

Am organizat si un atelier demonstrativ de realizare a insignelor metalice personalizate la standul nostru de la ONGFest - Targul economiei sociale 2013.

 

Un grup de voluntari ai Scolii de voluntariat ASCENDENT a participat la cursul de leadership organizat de DGASPC Sector 6. Acest curs a constituit o buna ocazie de a acumula noi cunostinte si abilitati pentru voluntarii nostri, dar si o ocazie pentru un schimb de experienta cu voluntarii si profesionistii DGASPC Sector 6.

 

Asociatia ASCENDENT a participat in perioada 25-28 aprilie 2013 la Târgul de Economie Sociala destinat structurilor de economie sociala din Regiunile Bucuresti - Ilfov si Sud-Muntenia, eveniment organizat de HRS (HR Specialists) in parteneriat cu Asociatia RENINCO Romania.
La acest targ, Asociatia ASCENDENT a organizat la standul sau un atelier demonstrativ de realizat insigne metalice personalizat.

 

 

 

Asociatia ASCENDENT a participat in perioada 25-28 aprilie 2013 la Târgul de Economie Sociala destinat structurilor de economie sociala din Regiunile Bucuresti - Ilfov si Sud-Muntenia.
La acest targ, Asociatia ASCENDENT a avut un stand propriu cu produse ale Atelierului de decoratiuni ASCENDENT (tricouri imprimate, vaze pictate manual, suporturi de lumanare etc).

 

 

Asociatia ASCENDENT a participat la expozitia organizata in data de 25 aprilie in cadrul companiei Siemens, alaturi de alte 3 ONG-uri. La acest targ am avut un stand cu tricouri imprimate, vaze si suporturi de lumanare, din sticla, decorate manual.
Multumim companiei Siemens pentru invitatie.

 

 

 

Scoala de voluntariat ASCENDENT si Scoala generala Cornetu - Ilfov au amenajat o gradina de trandafiri in curtea scolii generale din aceasta comuna. Elevii si profesorii acestei scoli au amenajat 3 mari ronduri circulare, au sadit cateva zeci de butasi de trandafiri si multe rasaduri de flori.

Scoala de voluntariat ASCENDENT a urmarit in cadrul acestei actiuni implicarea mai multor zeci de elevi din Scoala Cornetu in actiuni de voluntariat in beneficiul comunitatii.

 

 

 

 

Echipa de elevi voluntari a Scolii de voluntariat ASCENDENT a participat la o excursie organizata intr-o calduroasa zi din vacanta de primavara. Am fost la film (ne-am distrat copios la filmul Croods), apoi echipa de elevi voluntari din Jilava a fost in competitie cu echipa din comuna 1 Decembrie la bowling, am mancat de pranz la Pizza Hut ca apoi sa participam impreuna toata dupa-amiaza la activitati sportive in parcul Tineretului, la iarba verde si aer curat.

 

 

 

 

Concurs de TANGRAM organizat in cadrul Scolii de voluntariat. Un joc excelent de exersare a logicii.

 

In vacanta de primavara a elevilor, pentru ca vremea frumoasa de afara ne-a ajutat de aceasta data, voluntarii Scolii de voluntariat ASCENDENT au amenajat un spatiu de relaxare, din butuci de lemn, in curtea Scolii generale din comuna Jilava unde cei mici pot sa se odihneasca in pauzele dintre orele de curs. Am taiat butucii, i-am carat la locul stabilit, am sapat gropi pentru fixare si... apoi locul de relaxare ECO a fost gata.

 

 

 

In cadrul programului "Sa stii mai multe, sa fii mai bun" din "Saptamana Altfel 2013", Asociatia ASCENDENT si Scoala generala 1 Decembrie au amenajat cu elevii voluntari ai Scolii de voluntariat, alaturi de colegii lor, un spatiu verde (au plantant trandafiri si rasaduri cu flori etc) in curtea Scolii generale Nr. 1 din comuna 1 Decembrie. Pentru Asociatia ASCENDENT aceasta actiune a urmarit implicarea cat mai multor elevi in actiuni de voluntariat in beneficiul comunitatii.

 

 

Elevi voluntari ai "Scolii de voluntariat ASCENDENT" din comuna 1 Decembrie - Ilfov.

 

Excursie realizata in Bucuresti in cadrul programului "Sa stii mai multe, sa fii mai bun" din "Saptamana Altfel 2013" pentru copiii din clasa a III-a din comuna 1 Decembrie -Ilfov care a presupus activitati ludice la un loc de joaca din parcul Tineretului, masa de pranz la Mc'Donalds, atelier creativ oferit de Mc'Donalds Dristor pentru copiii din comuna 1 Decembrie (pictura pe fata, modelare baloane etc). Mc'Donalds Dristor ne-a invitat cu copiii la un nou atelier creativ si cu ocazia sarbatorii de Paste.
Un loc important in cadrul excursiei l-a avut vizionarea filmului de animatie "Magicianul" care a avut loc la Institutul Francez din Bucuresti la invitatia BRD-Groupe Societe Generale.

 

 

 

 

 

Atelier creativ de origami si bricolaj organizat de Scoala de voluntariat ASCENDENT in Scoala generala nr. 85 din Bucuresti in cadrul programului "Sa stii mai multe, sa fii mai bun" diN "Saptamana Altfel 2013". In plus, copiii au fost invatati sa-si confectioneze propria mingiuta de jonglerie si au vazut cum sunt realizate insignele metalice personalizate.

 

 

Obiecte realizate de copiii in cadrul Centrului ASCENDENT din comuna 1 Decembrie - Ilfov.

 

"Saptamana floricelelor calde" a urmarit stimularea voluntariatului in randul elevilor din Scolile generale cu clasele I-IV si V-VIII din comuna 1 Decembrie - Ilfov. Au fost realizate si oferite floricele calde pentru sustinerea unei cauze socio-educationale identificata de scoala. Aceasta actiune a fost realizata pe parcursul mai multor zile (inclusiv in cadrul "Saptamanii Altfel 2013" si a fost sprijinita de mai multe zeci de elevi din fiecare scoala, fiind vandute peste 200 pungi de floricele. "Saptamana floricelelor calde" va continua dupa vacanta de primavara a elevilor.

 

Ne-am bucurat sa fim gazdele aniversarii Mariei, o eleva voluntara foarte implicata in cadrul Scolii de voluntariat ASCENDENT. Echipa de voluntari i-a urat "La multi ani" si cat mai multe ... actiuni de voluntariat la activ. La sfarsit, ca amintire, colegii au "decorat" tricoul Mariei cu urari si mesaje personalizate.

 

 

 

Intr-o zi frumoasa de primavara ne-am plimbat cu echipa de voluntari in padurea Parcului National Comana.

 

Panorama lacului si stufarisului din Parcul National Comana este o surpriza desosebita. La orizont se vad zidurile unei manastiri.

 

Am mers in sir indian la cules de viorele.

 

Elevii voluntari ai Scolii de voluntariat au vizitat Manastirea Comana din judetul Ilfov. Manastirea Comana a fost ctitorita cu sute de ani in urma, de Vlad Tepes, pe malul unui rau. Aici ne-am bucurat de multa liniste...

 

Scoala de voluntariat ASCENDENT a fost prezenta printr-un atelier interactiv in Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti. La acest atelier au participat peste 50 elevi din clasele a X-a si a XI-a care au fost foarte interesati sa descopere importanta voluntariatului. Multumim doamnei profesoare Simona Pavaloiu pentru invitatie si speram sa ne raintalnim cat mai curand, poate chiar sa concretizam actiunea de voluntariat pe care am proiectat-o impreuna cu elevii.

 

Un grup de elevi din comunele 1 Decembrie si Jilava participa la un inedit joc de carti in curtea scolii din Jilava. Afara este o zi de primavara autentica... si iarna a fost lunga...

 

Copiii din Centrul ASCENDENT 1 Decembrie in excursie in parcul Kiseleff din Bucuresti.

 

Un grup de copii din comuna 1 Decembrie a vizitat Muzeul Antipa in ziua de 1 Martie.

 

Copiii asistati de Asociatia ASCENDENT impart martisoare angajatelor BRD la sediul central al companiei din Bucuresti.

 

Un stand al Asociatiei ASCENDENT la Bazarul de Martisor organizat in doua sedii ale BRD cu ocazia zilei de 1 Martie 2013.

 

Asociatia ASCENDENT continua o lunga traditie de participare la Targul de Martisor organizat la Palatul Copiilor. Si in anul 2013 am oferit vizitatorilor obiecte din sticla decorate manual (vaze, suporturi de lumanare etc).

 

Echipa elevilor voluntari a fost invitata la CIRCUL Globus din Bucuresti.

 

Copiii asistati in Centrul ASCENDENT din comuna 1 Decembrie picteaza indrumati cu atentie de Mihaela.

 

Elevii voluntari fabrica hartie reciclata din deseuri de hartie.

 

 

Am reamenajat (remobilat) putin Centrul ASCENDENT din Jilava, ca sa avem mai mult spatiu.

 

Si dupa ce s-au spalat pe dinti copiii au vrut sa ne arate ce zambet frumos au.

Urmarim cu atentie cum sa ne spalam dintisorii.

A avut loc prima discutie din cadrul campaniei "Zambeste Romania". In comuna Jilava am vorbit cu copiii uneia dintre clasele pregatitoare despre importanta igienei orale, am desenat, am urmarit doua filmulete si am pus in practica ce am invatat si fiecare copil a primit cate un set destinat igienei orale.

 

Pentru ca au fost receptivi si au raspuns corect la intrebari voluntarii au fost rasplatiti cu cate o periuta de dinti si cate o pasta. Cred ca vom avea parte numai de zambete de acum inainte

Si cu voluntarii am avut o discutie despre importanta igienei orale

Pregatim activitatile din cadrul campaniei "Zambeste Romania"

Voluntarii au fost cei care sambata ce a trecut au realizat activitatile cu copiii.

Saptamana trecuta in centrele noastre am realizat cele mai frumoase flori din hartie creponata

floare hartie creponata3

 

floare hartie creponata2

 

floare hartie creponata

 

In luna ianuarie 2013 a fost organizat un curs de leadership si teamwork skills pentru elevii voluntari ai Scolii de voluntariat din comunele Jilava si 1 Decembrie - Ilfov. Voluntarii au invatat multe lucruri noi, si-au format abilitati de leadership si de lucru in echipa si, nu in ultimul rand, au avut ocazia sa rada cu pofta la jocurile realizate in cadrul acestui curs.

 

 

In vacanta de iarna voluntarii ASCENDENT din scolile Jilava si 1 Decembrie s-au distrat la patinuarul din parcul Herastrau. Speram ca si-au incarcat cu totii bateriile pentru actiunile de voluntariat care vor fi realizate in anul 2013.

 

Floricele calde si bomboane delicioase pentru elevii din Jilava. Sunt de vanzare si banii stransi vor merge catre micuta Maria.

vanzare

vanzare2

 

Avem cel mai frumos bradut.

 

Am pregatit tot ce avem nevoie pentru a incepe actiunea noastra de a o ajuta pe Maria.

actiune

 

Repetam colinde si poezii ca Mos Craciun ca se bucure atunci cand vine cu cadourile.

 

A venit zapadaaaa! Si ne bucuram tare!

zapada

zapada2

 

Pregatim cele mai frumoase ornamente. Vrem ca centrele noastre sa arate cat mai frumos in asteptarea sarbatorilor.

ornamente

ornamente2

 

Cu ceva timp in urma am postat o poza in care copiii scriau cu multa atentie ceva. Erau scrisorile pentru Mos Craciun. Le-au terminat, au facut si desene frumoase si le-am trimis mosului. Acum asteptam cadourile.... asta daca meritam.

scrisori3

 

In luna noiembrie 2012, angajatii companiei ACCIONA au colectat si ne-au oferit apoi haine pentru copii, jucarii, patuturi pentru nou-nascuti etc, obiecte pe care le vom distribui unor familii care au nevoie sa fie ajutati. In numele copiilor, le multumim donatorilor pentru gestul lor.

 

Elevii voluntari ai Scolilor de voluntariat din comunele 1 Decembrie si Jilava au participat la un curs de animatie socio-educativa. Acestia au acumulat cunostinte si si-au format abilitati necesare pentru activitatile educationale destinate copiilor mici in care elevii voluntari sunt implicati constant.

 

Primul cotet este gata pentru a fi locuit de un catel in perioada rece. Elevii voluntari din comuna 1 Decembrie au construit aceasta casuta. Promitem sa continuam aceasta actiune.

 

Pentru ca afara este deja foarte frig, am oferit haine groase copiilor asistati de Asociatia ASCENDENT (in imagine este un copil din comuna 1 Decembrie care nu avea nici o haina groasa. Noi i-am oferit o geaca adecvata pentru aceasta perioada ca sa poata veni in continuare la Centrul ASCENDENT).

Haine groase si pentru copiii asistati de noi in Bucuresti.

 

A inceput concursul "Idei de voluntariat"!
Aveti o idee de actiune de voluntariat care este utila pentru comunitate, mediu sau pentru animalele fara dapost? Credeti ca aceasta idee poate fi pusa in practica de catre echipa de voluntari a "Scolii de voluntariat ASCENDENT"? Credeti ca aceasta idee va atrage alaturi de noi alti copii si tineri dornici sa se implice in actiuni de voluntariat. Atunci, scrieti-ne pentru concursul "Idei de voluntariat" si noi vom premia cele mai provocatoare idei. Apoi, vom incerca in anul 2013 sa concretizam cat mai multe idei de voluntariat propuse de voi in folosul comunitatii.

Asteptam propunerile voastre accesand link-ul concursului "Idei de voluntariat" http://www.scoaladevoluntariat.ro/actiune/19/concursul-idei-de-voluntariat.html pana la data de 20 decembrie 2012. Castigatorii vor fi anuntati pe site-ul www,scoaladevoluntariat.ro in data de 23 decembrie 2012. La acest concurs poate participa orice persoana, indiferent de varsta, daca crede in valoarea voluntariatului. Premiile consta, in principal, in materiale si produse sportive.

 

 

Sambata 17 noiembrie, am socializat si am pus la cale actiunile de voluntariat planificate pana la sfarsitul lunii noiembrie.

 

Se pare ca suntem pregatiti pentru noi excursii si drumetii.

 

Voluntarii ASCENDENT la bowling. Ne-am testat spiritul de competitie.

 

Am onorat invitatia Festivalului de film pentru copii Kinodiseea. Am vizionat filmul "Dragonul de ghiata" cu a sa emotionanta poveste.

 

Initiem voluntarii in arta pictatului pe sticla.

voluntaripictura

 

Oare ce fac acesti copii de sunt asa concentrati?!

scrisori

scrisori2

 

Ne-au anuntat copiii ca o sa ninga. Cu ce sa ne pregatim pentru prima ninsoare?

 

Chiar s-a intamplat! Sambata ne-am facut datoria de iubitori ai naturii. Am plantat trandafiri si pomi in locatiile in care se afla centrele noastre, in Scoala nr.1 Jilava si Scoala cu clasele I -IV din comuna 1 Decembrie. Iar in centrul ASCENDENT din Jilava copiii au fost tare harnicuti pentru ca au terminat de zugravit incaperile in care ne desfasuram activitatea cu copiii.

 

Un grup de elevi voluntari ai Scolii de voluntariat ASCENDENT din Scoala generala 1 Decembrie, Ilfov.

 

 

 

Cu foarte mult entuziasm, elevii voluntari au plantat in curtea scolii o mica livada cu meri, ciresi, pruni, caisi etc.

 

 

Grupul de elevi voluntari ai Scolii de voluntariat ASCENDENT din Scoala Generala Jilava realizeaza proiectul viitoarei gradini de trandafiri. In curtea scolii au fost plantati mai multe zeci de butasi de trandafiri (in gradina din fata Centrului ASCENDENT) si pomi fructiferi.

 

In aceeasi zi de sambata 10 noiembrie, cu ajutorul elevilor voluntari a fost zugravita si a doua sala a Centrului ASCENDENT din comuna Jilava.

zugravit2

 

Saptamana trecuta am continuat cu orele de dirigentie despre VOLUNTARIAT si am ajuns si in Scoala nr. 113 din Bucuresti. Unii copii sunt interesati, altii sunt pusi pe glume, dar toti cu zambetul pe buze.

vol.Bucuresti

 

Avem in imagine o parte a copiilor din centrul 1 Decembrie. A fost vacanta si au putut sa-si aleaga activitatile, dar nu puteam sa nu-i invatam si ceva nou. Sa realizeze o floare nemuritoare.

1 decembrie

1 decembrie flori

 

Luni 5 noiembrie, ne-am bucurat ca o mama singura cu 3 copii pe care o asistam in Bucuresti a primit cu ajutorul nostru mobilier (pat, saltea, birou pentru copii, biblioteca), plapuma, covor etc. Anterior am ajutat familia cu imbracaminte, alimente si rechizite. Poate, in perioada urmatoare, iesim cu copiii la un film de animatie.

 

Saptamana (5-10 noiembrie) cei mici sunt in vacanta. Dar noi tot ii asteptam in Centrele ASCENDENT si dorim sa ne dea si noua din veselia si energia lor. In vitrina sunt prezentate cateva obiecte lucrate de copiii din Jilava inainte de vacanta.

 

Sambata 03 noiembrie am fost cu totii la film. De fapt, am fost la... filme. Elevi voluntari ai Scolii de voluntariat din Jilava si din 1 Decembrie - Ilfov au insotit un grup de copii asistati de Asociatia ASCENDENT in Bucuresti si au vizionat impreuna "Hotel Transilvania" si "Neinfricata" la Cinema City din Sun Plaza. Asa ne-am pregatit muschii si psihicul pentru marile actiuni de plantare de pomi si de zugravit planificate pe 10 noiembrie.

 

O parte din elevii "Scolii de voluntariat" care si-au cumparat carti "pe alese" pentru a le fi de folos la scoala si nu numai... Par fericiti, "prietenii stiu de ce". Le dorim lectura placuta!

 

A mai trecut inca o saptamana in care ne-am jucat, am fost si morocanosi din cauza ploii si a frigului, am surprins pe foaie cuvinte ce ne descriu si am impartit si multe zambete.

 

In aceasta zi de joi am participat la prima ora de dirigentie din Scoala generala Jilava la care am vorbit cu copiii despre voluntariat. Speram ca au ramas cu ceva in urma discutiilor. Inceputul a fost mai greu, speram sa mearga din ce in ce mai bine.

 

Echipa elevilor voluntari din comuna 1 Decembrie evalueaza rezultatele activitatii lor. Nu par prea fericiti in fotografie dar nu au de ce sa fie suparati. Petrecerea de Halloween a fost o reusita! Poate sunt doar obositi...

 

Sambata, 27 octombrie, am sarbatorit Halloween-ul in Centrul ASCENDENT din comuna 1 Decembrie. Petrecerea a fost pregatita si organizata de echipa elevilor voluntari. A fost o petrecere pe cinste... Sambata urmatoare a sa invitam copiii mici la film.

 

Sambata 27 octombrie, echipa de elevi voluntari din comuna Jilava, cu multe zambete si voie buna, au zugravit grupul sanitar din cadrul Centrului ASCENDENT. "Distractia zugravitului" va continua cu celelalte doua camere ale centrului in data de 10 noiembrie.

 

In luna octombrie am facut planul activitatilor de toamna si echipa de elevi voluntari din Scoala generala 1 Decembrie, Ilfov are planuri mari.

 

Dupa ce am pus tara la cale, am facut o mare salata de fructe... si ce buna a fost! (20.10 2012)

 

In comuna Jilava, copiii mici au confectionat frumoase inimioare din bucatele de hartie colorata.

 

In luna octombrie am continuat sa oferim haine si incaltaminte pentru familiile cu copii fara adapost din Bucuresti (in fotografie am oferit haine mamelor din Centrul casa Ioana). In numele mamelor, le multumim tuturor celor care ne-au sprijinit cu haine!

 

Haine si incaltaminte oferite de Scoala de voluntariat pentru familii cu copii sarace din Bucuresti. (15.10.2012)